Academia Sayfam:
Kongreler, Sempozyumlar:
Marksizm Sempozyumu (5 Mayıs 2018)
Japon Marksizmi ve Demokrasi Tartışmaları
13. Karaburun Bilim Kongresi (7 Eylül Cuma 2018)
Hikmet Kıvılcımlı ve Osmanlı Devlet Sınıfları
Yüksek Lisans Tezlerim:
Türkiye'de Sosyalistlerin İslam'ı Ele Almaları Bakımından Yöntemsel Bir Farklılaşma Örneği olarak Hikmet Kıvılcımlı (2019)
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi / Lisansüstü Eğitim Enstitüsü / Amme İdaresi Ana Bilim Dalı / Kamu Yönetimi Bilim Dalı
Bu tez çalışmasında İslam'ı ele almada Hikmet Kıvılcımlı'nın kullandığı yöntem ortaya konularak, İslam'ın incelenmesinde kullanılan yöntemlere katkı sağlamak amaçlanmıştır. Hikmet Kıvılcımlı, İslam'ı sistematik olarak maddeci bir şekilde ele alan ilk ve tek Türkiyeli sosyalisttir. Kıvılcımlı İslam'ı, üretimin gerçekleşmesi ve dolayısıyla toplumsal gerçekliğin oluşması sırasında etken olan tarihsel ve maddi koşullarla birlikte izah etmeye çalışmıştır. Kıvılcımlı İslam'ı bu koşullar içerisindeki toplumsal yapının öğelerinin karşılıklı olarak mücadeleleriyle birlikte birbirleriyle kurdukları ilişkisellik üzerinden açıklayarak, Marksizm'den kopmadan Ortodoks Marksist gelenekte bulunmayan yöntemleri ortaya koyarak Marksizm'i geliştirmeye hedeflemiştir.
Hafız Esad Döneminde Suriye-SSCB İlişkileri (1971-1991) - (2018)
İstanbul Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Avrasya Araştırmaları Ana Bilim Dalı
Tez başlığından da anlaşılacağı üzere bu tez çalışmasında Hafız Esad döneminde Suriye-SSCB ilişkileri incelenmiştir. İkinci Dünya Savaşı'nın ardından başlayan Suriye-SSCB ilişkileri zirve noktasına Hafız Esad döneminde ulaşmıştır. Hafız Esad döneminde Suriye ile SSCB arasındaki siyasi, askeri ve ekonomik ilişkiler gelişmiş, SSCB dağılana kadar genelde istikrarlı bir şekilde devam etmiştir. Bu tez çalışmasında da Hafız Esad döneminde gelişen bu ilişkilerin nasıl bir seyir izlediği sebep ve sonuçlarıyla birlikte ele alınıp incelenmeye çalışılmıştır.
Hafız Esad Döneminde Suriye-SSCB İlişkileri (1971-1991) - (2018)
Miletopolis Tarihi ve Sikkeleri (2015)
İstanbul Üniversitesi / Sosyal Bilimler Enstitüsü / Tarih Ana Bilim Dalı / Eskiçağ Tarihi Bilim Dalı
Bu tez çalışmasının amacı Mysia Bölgesi kentlerinden biri olan Miletopolis'in tarihini ve sikkelerini incelemektir. Antik ve modern kaynaklar, sikkeler ve yazıtların verdiği bilgiler doğrultusunda kentin tarihine ışık tutulmaya çalışılmıştır. Bununla birlikte M.Ö. 4. yüzyıldan başlayarak II. Philippus döneminin sonuna kadar darp ettirilmiş sikkelerin kataloğu oluşturulmuştur. Bu katalogta 377 adet sikke bulunmaktadır. Daha sonra bu sikkeler ikonografik olarak değerlendirilmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder